Följ Nordic Light Hotel

Stickningsgraffiti på Nordic Light Hotel​

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2015 13:04 CEST

Fram till den 9e maj kommer konstnären Julia Riordan skapa installationer med sin stickkonst i lobbyn och restaurangen The Crooked Leg under konceptet Artist in Residence. Det är en hyllning till svensk hiphop och avslutas med en utställning den 9e maj där Julia har bjudit in sju andra kvinnliga konstnärer.

Julia är kreatören och gatukonstnären från Värmland. Hon har tidigare studerat i såväl Brighton som vid London College of Fashion, där drömmarna om att skapa egna kollektioner och färglägga stadsmiljöer väcktes till liv. Sedan 2012 driver hon det egna företaget Julia Rio, med fokus på tillverkning av mössor, pannband och konst.

Kärleken till stickningsgraffiti (också kallat ”yarn bombing”) och gatukonst har växt sig allt starkare. Det senaste året har hon utsmyckat restauranger, butiker och festivaler, bland annat Urban Outfitters, Käk Hornstull och Sliema Street Art Festival på Malta med hennes skarpa färgval och mönster.

”Jag är en äventyrsperson som älskar nya projekt och uppdrag, och tycker helt klart att det här känns som det mest spännande jag ska göra. Ett tillfälle för mig som konstnär att träffa nya människor, integrera med både personal och gäster, skapa ett rum där vänner som okända kan komma förbi och ta del av min konst och mitt sätt att jobba. Det känns oerhört unikt och värdefullt. Jag hoppas på spännande möten, roliga samtal och att kunna bidra till en inspirerande och varm miljö”, säger Julia.

Visionen med utsmyckningen/utställningen som Julia kommer jobba fram under en månad är en hyllning till svensk hiphop. Hon kommer plocka fram olika artister som inspirerar henne via klädstil, skivomslag, posters och låttexter och tolka det i citat, färger och mönster. Detta utformas dels med stickad konst, men också med färg. Julia har även bjudit in sju andra kvinnliga konstnärer som kommer vara med i utställningen.

@juliarioknit
www.juliario.com
facebook.com/juliarioknits
contact@juliario.com

För mer information: 
Daniel Hermansson
Food & Beverage Manager

Mob: +46 732 09 94 14
daniel.hermansson@nordichotels.se

Under åren har Nordic Light Hotelhotellet i centrala Stockholm utmärkt sig för sin ljusdesign och blivit en arena för en rad olika designevenemang. Det nordiska ljuset genomsyrar hotellrummen samt konferenslokalerna. Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang.