Följ Nordic Light Hotel

Sara Varga - Artist in Residence på Nordic Light Hotel

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2016 10:27 CET

Pressinformation februari 2016
Nordic Light i samarbete med Sara Varga


Sara Varga först ut som ”ARTIST IN RESIDENCE” på Nordic Light Hotel

Mellan den 17 februari och den 2 mars gästas Nordic Light av artisten och konstnären Sara Varga. Under två veckors tid kommer Sara att checka in på hotellet med lobbyn som sin arbetsplats. Tavlorna kommer sedan visas upp på en vernissage sista dagen på projektet, den 2 mars.

- Konstnärskapet och målandet har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag ser toner i färger så musiken och konsten har för mig alltid gått hand i hand. Det ska bli fantastiskt roligt att nu flytta in på Nordic Light Hotel och få skapa i en ny miljö. Det är ett härligt levande hotell så är säker på att inspirationen kommer att flöda! säger Sara Varga.

Sara har under det egna varumärket Varga Design formgivit både inredningsaccessoarer och smycken samt genomfört flertalet framgångsrika konstutställningar genom åren. Nu är det alltså dags för Nordic Light Hotel att under två veckors tid välkomna artisten och överlåta lobbyn som konstnärsstudio. Samarbetet är är en del av Nordic Lights projekt Artists in Residence där de tillfälligt bjuder in konstnärer att bo, leva och skapa på hotellet.

- Vi har fått in flera hundra ansökningar och har nu valt ut de fem första konstnärerna där Sara Varga är först ut. Det är en spännande blandning av kända och okända konstnärer som vi ser fram emot att välkomma till oss. Under året kommer vi ha totalt nio kreativa personer på besök i projektet, säger Lorenzo Guida, Concept Manager på Nordic Light Hotel.


Vernissage 2 mars klockan 19.00 då Sara Varga även för första gången framför ett smakprov från den kommande skivan.


Om Sara Varga
Idag kan Sara titulera sig både konstnär, låtskrivare och artist med tre släppta album i bagaget, och ett fjärde på väg. År 2011 fick Sara sitt stora genombrott då hon tog sig till final i Melodifestivalen med låten "Spring för livet". Framgången lät sig inte dröja och snart toppade låten både Svensktoppen och Finsktoppen. Inom loppet av ett år släppte Sara två skivor, varav albumet "Spring för livet" sålde platina. Under denna tid gav Sara även ut sin andra bok, "Min inre röst" samt skrev, tillsammans med Lars Hägglund, musiken till filmen ”Bäst före”.
www.saravarga.com

Presskontakt:

Marcus.Majewski@nordichotels.se

Nordic Light Hotel är medlem i Design Hotels™. Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid Stockholms Centralstation, Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta.

Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang.