Följ Nordic Light Hotel

Premiär för Löjromsbaren

Pressmeddelande   •   Okt 12, 2018 08:15 CEST

Romprovning Löjromsbaren

I nyrenoverade Nordic Light Hotel i centrala Stockholm ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade i våras. Nu är det premiär för Lykkes egen matbar Löjromsbaren. På menyn finns rom från bland annat löja, gädda och stör till över 70 sorter nordiska destillat.

Nordic Light Hotel som ägs av Petter Stordalen genomgick en totalrenovering under ett års tid. Under omvandlingen skapades den nordiska restaurangen Lykke som öppnade före sommaren. Inne i Lykke ligger matbaren Löjromsbaren med tolv sittplatser som nu har premiär.

– Genom valet av råvaror och drycker samlar Löjromsbaren flera av nordens främsta smaker på en och samma plats, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Målet är att skapa en lättillgänglig och njutningsfull upplevelse för både stockholmare och besökare. Oavsett om det är en smakbit inför teatern, en extra guldkant till resan från Centralen eller en lyxigare afterwork.

Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras över 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom. 

Det visuella konceptet för Lykke & Löjromsbaren är framtaget av den internationellt uppmärksammade arkitekten Todd Saunders. Ett flertal nordiska formgivare handplockades även för att tillsammans formge möbler, lampor och bärande inredningsdetaljer.

För mer information kontakta:
David Bergling, vd för Nordic Light Hotel
Mail: david.bergling@nordiclighthotel.com
Mobil: +46 706 006 569

Om Nordic Light Hotel
Nordic Light Hotel grundades år 2001 och är ett designhotell i Stockholm city med totalt 169 hotellrum, 14 konferensrum samt restaurang med vinkällare. Hotellet har genomgått en totalrenovering år 2017 och har hämtat inspiration från samtida nordisk design. Nordic Light Hotel ägs och drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS som är en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.

www.nordiclighthotel.se