Följ Nordic Light Hotel

Ny kulturscen till Vasagatan i Stockholm

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2014 16:19 CET

I morgon öppnar den första kulturscenen med fokus på livespelningar och en mötesplats för kreativa idéer på Vasaplan. Området kring Vasagatan har under den senaste tiden fått många nytillskott i restaurangsfären och nu en kulturscen.

Under 2014 öppnade Nordic Light Hotel restaurangen The Crooked Leg tillsammans med Tryffelplansgruppen och senare restaurangen HEARTS i Nordic C Hotel. I morgon öppnar Maskineriet. Med livespelningar 2-3 gånger i veckan med up-and-coming och etablerade artister räknar Daniel Hermansson, en av personerna bakom projektet, att Stockholmaren ska få upp ögonen än mer för området och se det som en naturlig plats för vardagens olika möten.

”Vi vill inte begränsa oss till bara musik utan kommer även erbjuda allt från vernissager, föreläsningar och bokreleaser. Vi kommer välja ut olika event som vi tycker passar konceptet och som kanske inte har en naturlig plats i publika utrymmen. Lokalen ska fyllas från morgon till kväll”, säger Daniel.

I lokalen, som ligger i en del av Nordic Light Hotel, finns en bar, scen, flipperspel och graffiti på väggarna. En inspirerande men avskalad miljö med inspiration från olika uteställen i Köpenhamn. 

För mer information:
Daniel Hermansson
Food & Beverage Manager
Mob: +46 732 09 94 14
daniel.hermansson@nordichotels.se

Under åren har Nordic Light Hotelhotellet i centrala Stockholm utmärkt sig för sin ljusdesign och blivit en arena för en rad olika designevenemang. Det nordiska ljuset genomsyrar hotellrummen samt konferenslokalerna. Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang. 

Bifogade filer

PDF-dokument