Följ Nordic Light Hotel

​Ny Artist in Residence på Nordic Light Hotel

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2015 15:50 CET

Under 2014 började Nordic Light Hotel arbeta med konceptet ”Artist in Residence”. Nästa konstnär är Andreas Braun, från Akademin Valand i Göteborg.

Konstnären OKOK (Thomas Gunnarsson), illustratören Emelie Mottet samt graffitilegenden James Top från NYC har tidigare delat med sig av sin konst till allmänheten via hotellets lobby. Konceptet går ut på att en konstnär flyttar in på hotellet under en månad. Konstnären bor på hotellet och skapar sina verk i hotellets lobby och restaurang, The Crooked Leg. Konstnärens mål med installationen är att få allmänheten att ta del av den konstnärliga processen på olika sätt, till exempel teckningsskola, bli porträtterade och låta konstnären teckna på personliga föremål.

”Jag tycker att Nordic Light Hotelss tweakade version av ett "Artist in Residence” är unikt och modigt - sett ur både konstnär och arrangör. Konsten i sig påverkas ju av sin närmiljö och vad händer när den skapas i en levande miljö och troligtvis med massor av input från förbipasserande” säger Antonia von Euler som driver NAU Gallery.

Andreas Braun är nästa konstnär att inta Nordic Light Hotel. Med papper, blyerts och kol återskapar han motiv som inspirerar honom samt parar ihop med övriga element i hans bildvärld. Det är kommunikationen mellan mänskliga karaktärer och föremål som fascinerar honom.

”Det är en fantastik möjlighet att få öppet visa min arbetsprocess för allmänheten istället för att sitta ensam i min studio. Jag är mycket nyfiken på hur det kommer att gå och vilka situationer som skapas”, säger Andreas. 

För mer information:
Andreas Braun 
andreasbraun.blogg.se/

Daniel Hermansson
Food & Beverage Manager

Mob: +46 732 09 94 14
daniel.hermansson@nordichotels.se

Under åren har Nordic Light Hotelhotellet i centrala Stockholm utmärkt sig för sin ljusdesign och blivit en arena för en rad olika designevenemang. Det nordiska ljuset genomsyrar hotellrummen samt konferenslokalerna. Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang.