Följ Nordic Light Hotel

Maria Westerberg - Artist in Residence - Nordic Light Hotel

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2016 14:39 CEST

Pressrelase “Artist in Residence” Nordic Light Hotel 31 oktober- 13 november

Maria Westerberg är en av Sveriges mest kreativa personer som arbetar som designer/barnprogramledare/konstnär oftast inom Remake.

Maria kommer att bo på hotellet och skapa en bombastiskt “in your face” känsla av färgsprakande kreativitet i lobbyn på Nordic Light, där besökare kan få en inblick i hennes kreativa lite kaosartade värld.
Målet under dessa 14 dagar är för henne att skapa mängder av fantasifulla lampor tillverkade av plastpåsar/skräp och skvallertidingar. Hon kommer skapa lyx av skräp och varje lampa kommer bli unik.

Maria kommer jobba väldigt fritt och det kan även hända att det skapas accessoarer, inredningsdetaljer, klädesplagg och annat som hon blir inspirerad av att göra.
Allt är möjligt, bara fantasin sätter gränserna.

Vernissage Torsdag den 10 november kl 17-20.

info@mariawesterberg.se
www.mariawesterberg.se https://sv-se.facebook.com/Maria-Westerberg-Design-129339450448645/ https://www.instagram.com/mariafromsweden/ https://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Westerberg_(designer)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information om Artist in Residence:

Hotell söker konstnärer

Nordic Light Hotel i Stockholm har i flera år drivit projektet Artist in Residence. Nu söker man nio nya kreativa personer till projektet under 2016.

– Att vara Artist in Residence innebär att man under två veckor arbetar, bor och äter hos oss. Jobbar gör man i hotellobbyn bland gäster, liv och rörelse, säger Concept Manager Lorenzo Guida.

Tidigare har bland annat stickkonstnären Julia Riordan, graffitilegenden James Top och illustratören Emelie Mottet deltagit i projektet. Både konstnärer, musiker, grafiker, fotografer och andra är välkomna med ansökningar. Konceptet går ut på att göra den konstnärliga processen levande och tillgänglig för allmänheten, och kulminerar i en vernissage när de två veckorna är till ända.

– I ansökan är det viktigt att man delar med sig av sin vision med slutprojektet, poängterar Lorenzo Guida.

se även:

http://nordiclighthotel.se/event/artist-in-residence/

Nordic Light Hotel är medlem i Design Hotels™. Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid Stockholms Centralstation, Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta.

Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang.