Följ Nordic Light Hotel

Marcel Leliënhof - Artist in Residence #4 - Nordic Light Hotel

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2016 11:37 CEST

Nordic Light Hotel
Artist in Residence 2–17 maj 2016
Marcel Leliënhof

ARTIST IN RESIDENCE #4 på Nordic Light Hotel
Marcel Leliënhof är fotografen som nyligen uppmärksammats för sin skildring av norska Hells Angels i boken “Helvetes Engler”. Han är holländare, skolad på The London College of Printing, och sitter på en bred bakgrund inom både street photography, mode, reklam och dokumentär.

På Nordic Light Hotel är han Artist in Residence den 2–17 maj och checkar in med projektet “Unknown soldier”. I hotellobbyn kommer Marcel Leliënhof att måla verklighetstrogna modeller av soldater, som han sedan fotograferar i verklighetstrogna miljöer. För att öka graden av dramatik, dynamik och trovärdighet använder han bland annat riktigt blod för att illustrera skador.

– “Unknown soldier” är ett projekt som har fokus på den enkla individen i krig, förklarar Marcel Leliënhof. Det är ett försök att förstå och hedra de soldater som inte kom tillbaka, eller de som kom hem utan ära. De som det inte skrevs om, de som blev stämplade som fega, desertörerna, förbrytarna, de i fångenskap och de som etablissemanget helst vill glömma. Det handlar om fruktan, smärta, ensamhet, längtan och vanvett.

Nordic Light Hotels Concept Manager Lorenzo Guida ser fram emot besöket.
– Marcel är en skicklig fotograf och hans projekt skiljer sig ganska mycket från den mer street art-orienterade konst vi brukar presentera i Artist in Residence, säger Lorenzo Guida.

Marcel Leliënhof är årets fjärde Artist in Residence. I projektet bjuder Nordic Light Hotel in konstnärer att bo, äta och arbeta på hotellet under två veckors tid. Idén är att göra den konstnärliga processen levande och tillgänglig för allmänheten. Konstnären sätter sina egna arbetstider och varje projekt resulterar i en utställning på hotellet efter de två veckornas slut. Vernissage på Marcel Leliënhofs projekt blir det den 17e maj 2016 - 17.00 på Nordic Light Hotel.

https://www.facebook.com/Marcel-Leli%C3%ABnhof-Photography-523862334376983/

https://www.instagram.com/lelienhof/

http://tinagent.no/photographersdirectors/marcel-leli%C3%ABnhof

Nordic Light Hotel är medlem i Design Hotels™. Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid Stockholms Centralstation, Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta.

Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang.