Följ Nordic Light Hotel

Löjromsbar och ledande arkitektur när Nordic Light Hotel hyllar Norden i sin nya hotellsatsning

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2018 13:00 CEST

”Vår nya satsning är en hyllning till Norden, vi ville skapa Stockholms mest centrala samlingspunkt för upplevelser med rötter i det nordiska, så väl kulinariskt som visuellt” säger David Bergling, VD, Nordic Light Hotel.

Det visuella konceptet är framtaget av arkitekten Todd Saunders som bland annat ritat det renommerade Fogo Island Inn på ön Fogo på New Foundland. Hans utmärkande, moderna estetik på Nordic Light Hotel avspeglar Norden genom materialval som askträ och sten. Saunders har haft det övergripande ansvaret för arkitektur och design och har även ritat den nya restaurangen, matbaren och hotellets lobby.

"Vid formgivningen av Nordic Light Hotel handlade allt om att använda naturliga och lokalt framställda material för att skapa en unik design. Slutresultatet är en plats som hyllar traditionell nordisk design med en tydlig lokal förankring” säger Todd Saunders.

Hotellrummen har ritats av John Tong, arkitekten vars arbeten ställts ut på bland annat MOMA i New York och på Design Exchange i Toronto. Ett flertal nordiska formgivare har handplockats av Studio Markus Bergström för att tillsammans formge bärande element för hotellets sällskapsytor. Några av formgivarna är Jenny Nordberg som formgivit hotellets ljuslyktor, Amanda Karsberg som givit form åt sittpallar samt Johannes Norlander som skapat soffor till hotellets lobby – resultatet är en samtida tolkning av nordisk design.

Lykke & Löjromsbaren är hotellets nya matbar och representerar det nordiska köket i såväl mat som dryck. Menyn är övervägande nordisk och planeras utifrån säsong, med primörer på våren, svamp,kräftor och hummer till hösten samt långkok och fermenterat till vintern.

”I norden finns det så otroligt mycket bra råvaror. Vi har bland de bästa skaldjuren i världen på grund av det kyliga klimatet. Samtidigt strävar vi alltid efter att vara hållbara i köket vilket resulterat i en meny som drar mer åt fisk, skaldjur och grönsaker än åt kött. Men vi kommer försöka köra en del vilt och fågel när det finns att tillgå” säger Simon Åkerberg, Food & Beverage Manager och ansvarig för Lykke & Löjromsbaren.

Lykke & Löjromsbaren har även ett tydligt fokus på dryck. Matbaren ska vara en plats där gäster kan dricka bra viner, goda hantverksöl, ett glas bubbel och groggar med det bästa från de nordiska sprittillverkarna. Till drycken rekommenderas löjrom.

”Vi vill ackompanjera drycken med något nordiskt salt och gott, vi vill skala bort det snobbiga i löjrom och göra det mer lättillgängligt” fortsätter Simon.

Nordic Light Hotel står klart den 31 maj och invigs då med ett öppningsevenemang för inbjudna gäster och journalister.

Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid Stockholms Centralstation, Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta.

Bifogade filer

PDF-dokument