Följ Nordic Light Hotel

Hyllning till Norden när Nordic Light Hotel öppnar den nya restaurangen Lykke & Löjromsbaren

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2018 13:14 CEST

I en samtida tolkning av nordisk design möts världsledande arkitekter och etablerade formgivare i ett exklusivt samarbete när Nordic Light Hotel slår upp dörrarna till sin nya restaurang Lykke & Löjromsbaren.

”I norden finns det otroligt bra råvaror. Vi har bland de bästa skaldjuren i världen på grund av det kyliga klimatet. På Lykke & Löjromsbaren strävar vi alltid efter att vara hållbara i köket, vilket resulterat i en meny med större fokus på fisk, skaldjur och grönsaker än kött” säger Simon Åkerberg, Food & Beverage Manager och ansvarig för Lykke & Löjromsbaren. Lykke & Löjromsbaren vill hylla de bästa sprittillverkarna i Norden därför finns ett stort utbud av lokalt producerad sprit liksom hantverksöl från våra bästa microbryggerier på menyn. Till drycken rekommenderas löjrom. 

”Vi vill ackompanjera drycken med något nordiskt salt och gott, vi vill skala bort det snobbiga i löjrom och göra det mer lättillgängligt” fortsätter Simon. I maj invigdes nya Nordic Light Hotel i Stockholm efter en omfattande renovering. I samband med det smygöppnade Lykke & Löjromsbaren, men det är först nu restaurangen lanserar lunch, helgbrunch med fokus på skaldjur, middag och ett spännande AW-koncept med nordiska musikkreatörer i fokus. Lykke & Löjromsbaren representerar det nordiska köket i såväl mat som dryck. Menyn är övervägande nordisk och planeras utifrån säsong, med primörer på våren, svamp, kräftor och hummer till hösten samt långkok och fermenterat till vintern. Det nya konceptet är en samtida tolkning av nordisk design med den erkände och prisade arkitekten Todd Saunders i spetsen.

”Vår nya satsning är en hyllning till Norden, vi ville skapa Stockholms mest centrala samlingspunkt för upplevelser med rötter i det nordiska, så väl kulinariskt som visuellt” säger David Bergling, VD, Nordic Light Hotel.

Det visuella konceptet är framtaget av arkitekten Todd Saunders som bland annat ritat det renommerade Fogo Island Inn på ön Fogo på New Foundland. Hans utmärkande, moderna estetik på Nordic Light Hotel avspeglar Norden genom materialval som askträ och sten. Saunders har haft det övergripande ansvaret för arkitektur och design och har ritat den nya restaurangen, matbaren och hotellets lobby.

"Vid formgivningen av Nordic Light Hotel handlade allt om att använda naturliga och lokalt  framställda material för att skapa en unik design. Slutresultatet är en plats som hyllar traditionell nordisk design med en tydlig lokal förankring” säger Todd Saunders.

Ett flertal nordiska formgivare har även handplockats av Studio Markus Bergström för att  tillsammans formge bärande element för hotellets sällskapsytor. Några av formgivarna är Jenny Nordberg som formgivit hotellets ljuslyktor, Amanda Karsberg som givit form åt sittpallar samt Johannes Norlander som skapat soffor till hotellets lobby – resultatet är en samtida tolkning av nordisk design.

Hotellet präglas av ljusets, konstens och människornas skiftningar och nyanser. Läget är svårslaget invid Stockholms Centralstation, Arlanda Express, shopping, krogar och stadens pulserande hjärta.

Bifogade filer

PDF-dokument