Följ Nordic Light Hotel

Duo ställer ut om ensamhet i tvåsamhet

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2015 11:12 CET

Reklamfotografen Jakob Dahlström och stillebenfotografen Mårten Ryner visar upp sin utställning Deliquesce på Nordic Light Hotel/The Crooked Leg. Utställningen handlar om separationens handlingar, konsekvenser och motreaktioner.

”Vi har inte tidigare jobbat med konst där fototekniken är så avgörande, och det ger ett helt annat allvar i bilderna. Deliquesce är en motaktion mot den digitala utvecklingen inom fotografi och varje motiv är resultatet av enorm planering, iscensättning och djärvhet. Vi är otroligt stolta över att få husera detta hos oss.” säger Daniel Hermansson, ansvarig från hotellet.

Jakob och Mårten har bemött frågan ”Hur hanterar vårt samhälle uppbrott utifrån könsroller och samhällets förväntningar?“. Utställningen består av visuella nedslag i en tidslinje. I deras arbetssätt ligger en fascination vid filmens tydliga iscensättande, att få deras modeller att närma sig kameran istället för det motsatta. Då de som fotografer förbjuder sig att improvisera bygger de en statisk estetik med endast modellens tolkning av scenen som dynamisk komponent. Detta ligger till grund för deras val att arbeta på 8x10-tumsfilm med HMI-ljussättningar.

”Nordic Light Hotel och The Crooked Leg är en modern samlingsplats med rätt profil med folk från hela landet som kan ta del av fotokonsten och intressera sig över frågeställningarna kring separation.” säger Jakob och Mårten.

De kommer från olika fotografiska skolor; Mårten kommer från stilleben och arkitektur med en Bachelor of Arts från RMIT, Melbourne. Jakob kommer från mode- och reklamvärlden med en examen från Gamleby Fotoskola samt arbetat som assistent i åtta år både i Stockholm och New York. Tillsammans har de skapat ett gemensamt bildspråk utifrån givna referenser.

Vernissagen äger rum i lobbyn på Nordic Light Hotel / The Crooked Leg den 15 januari, 2015.

För mer information:
Jakob Dahlström: jakobdahlstrom.com
Mårten Ryner: martenryner.com

Daniel Hermansson
Food & Beverage Manager
Mob: +46 732 09 94 14
daniel.hermansson@nordichotels.se

Under åren har Nordic Light Hotelhotellet i centrala Stockholm utmärkt sig för sin ljusdesign och blivit en arena för en rad olika designevenemang. Det nordiska ljuset genomsyrar hotellrummen samt konferenslokalerna. Restaurangen The Crooked Leg har ett fokus på musik, mat och drinkar och arrangerar flertalet evenemang. 

@nordiclighthotel
@thecrookedleg